01 562 1580

Izjava o zasebnosti

IZJAVA O ZASEBNOSTI


Izjava o zasebnosti (v nadaljevanju Izjava) velja za www.pit.si. Izjava vsebuje informacije o zbiranju osebnih podatkov uporabnikov na spletnih straneh v okviru domene pit.si

Družbe v Skupini PIT si kot upravljavec spletnega mesta pit.si pridržujejo pravico, da brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov Izjavo občasno dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo. Skladno z navedenim, vam svetujemo, da Izjavo periodično pregledujete in se na ta način seznanjate z vsakokrat veljavno verzijo Izjave. Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta pit.si pomeni, da se z Izjavo in njenimi dopolnitvami in posodobitvami strinjate.

Pri zbiranju in obdelavi vaših podatkov strogo upoštevamo predpise o varstvu podatkov. V nadaljevanju so opisani previdnostni ukrepi, sprejeti za zaščito vaših podatkov, vrste podatkov, ki jih zbiramo, in zakaj jih zbiramo.

Kot pravne podlage za to služijo vsakokrat veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in vsakokrat veljavni Zakon o elektronskih komunikacijah. Ti zakonski akti urejajo pravico do varstva osebnih podatkov.

V nadaljevanju boste našli informacije o zbiranju osebnih podatkov ob uporabi tega spletnega mesta.


1. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Vaši osebni podatki se zbirajo in obdelujejo, če jih prostovoljno delite z nami, kot na primer pri prijavi na storitev (npr. novice, spletna prijava na delovno mesto) ali v kolikor se strinjate z uporabo piškotkov.

V skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov se vsi osebni podatki zbirajo, obdelujejo in uporabljajo za izpolnjevanje storitev na katere ste se prijavili, in obdelavo vaših poizvedb.

Skladno z veljavno zakonodajo, lahko obdelujemo osebne podatke, če je za obdelavo osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev mora biti podana z jasnim pritrdilnim dejanjem, ki mora odražati prostovoljen, specifičen, ozaveščen in nedvomen izraz soglasja k obdelavi osebnih podatkov. Osebna privolitev je lahko podana pisno, z elektronskimi sredstvi ali z ustno izjavo. V primeru uporabe spletnega mesta pit.si se za takšno osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki ob oddaji katerega koli obrazca na spletnem mestu pit.si s klikom na potrditveno polje (ang. checkbox) potrdi, da je seznanjen in se strinja s to Izjavo.

Družbe v Skupini PIT ne prevzemajo odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Uporabnik spletnega mesta pit.si je dolžan sam poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov.

Uporabnik lahko kadarkoli posreduje zahtevo za popravek netočnih osebnih podatkov oziroma, da skladno z nameni obdelave osebnih podatkov zahteva dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

Uporabnik ima pravico dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki. V primeru, da se v zvezi z njim podatki obdelujejo, ima uporabnik pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in informacij.


2. Pravna podlaga, obdobje shranjevanja in prejemniki podatkov

Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov so zlasti:

Vaše osebne podatke obdelujemo v potrebnem obsegu za čas trajanja poslovnega odnosa in / ali trajanja posameznih storitev (npr. spletne novice), in sicer v skladu s predpisi o hrambi podatkov in dokumentacijskimi obveznostmi ter / ali dokler imamo legitimni interes za shranjevanje, ki nam omogoča obrambo pred kakršnimi koli zahtevki zaradi odgovornosti.

Vaši podatki se posredujejo odgovornim v Skupini PIT, ki jih potrebujejo za izpolnjevanje naših obveznosti in za zaščito naših zakonitih interesov.

Poleg tega so vaši podatki posredovani tudi t.i. obdelovalcem podatkov, določenim z naše strani, ki jih potrebujejo za opravljanje svojih nalog. Vsi obdelovalci so pogodbeno zavezani, da vaše podatke obravnavajo zaupno in jih obdelajo le v obsegu izvajanja storitev. Na primer, podjetje za programsko opremo, ki upravlja našo spletno stran, lahko v okviru svojih dejavnosti pridobi dostop do vaših osebnih podatkov, če je to potrebno za izpolnitev njihovih storitev. Obdelovalci se zavezujejo k spoštovanju veljavnih predpisov o varstvu podatkov in k podpisu pogodb za obdelavo podatkov, skladno z 28. členom GDPR.


3. Piškotki

Naša spletna stran uporablja t.i. piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, uporabljene za identifikacijo uporabnika in analizo vaše uporabe spletne strani. Tako ustvarjeni podatki se prenesejo na strežnik ponudnika in se shranijo tam. Na splošno služijo za povečanje prijaznosti do uporabnika ter učinkovitosti in varnosti naše spletne strani. Piškotki zbirajo tudi statistične podatke o prometu na spletnem mestu in se uporabljajo za splošno navigacijo. Ne povzročajo škode.

Nekateri piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Omogočajo nam, da prepoznamo vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku naše spletne strani.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku. Za podrobnejše informacije, si oglejte navodila proizvajalca brskalnika. Če se odločite za blokiranje določenih tehničnih in / ali funkcionalnih piškotkov, lahko to povzroči omejitev funkcionalnosti našega spletnega mesta.


4. Orodje Google Analytics

Naša spletna stran uporablja orodje Google Analytics za štetje obiskovalcev in analitiko obiskov, s pomočjo katere lahko izboljšamo delovanje in vsebino spletne strani.


5. Soglasje in pravica do preklica

V primeru, da obdelava vaših podatkov temelji na vaši privolitvi, jo bomo opravili šele, ko boste dali vaše izrecno soglasje.

Podatkov o mladoletnikih ne obdelujemo, saj to ni dovoljeno. S soglasjem potrjujete, da ste stari 14 let ali da imate soglasje svojega zakonitega skrbnika.

Soglasje lahko kadar koli prekličete, tako, da pošljete e-poštno sporočilo na: info@pit.si . V primeru preklica soglasja, se šteje, da je obdelava, opravljena na podlagi soglasja do preklica, zakonita.


6. Varnost podatkov

Varnost vaših podatkov je naša prioriteta. Iz tega razloga si po najboljših močeh prizadevamo sprejeti vse potrebne tehnične in organizacijske previdnostne ukrepe, da zagotovimo varno obdelavo podatkov in da se vaši osebni podatki obdelujejo tako, da so zaščiteni pred naključno ali namerno manipulacijo, izgubo ali uničenjem, ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb. Varnostne ukrepe nenehno izboljšujemo v skladu s tehnološkim razvojem.


7. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Družbe v Skupini PIT se zavezujejo, da osebnih podatkov uporabnikov, zbranih na spletnem mestu pit.si, brez izrecnega soglasja uporabnika ne bodo posredovale tretjim osebam.

Prav tako se zavezujejo, da bodo vsakega uporabnika, od katerega so prejele osebne podatke, obvestili o razkritju osebnih podatkom pred prvim razkritju osebnih podatkov drugemu uporabniku.


8. Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani, to je le za čas obravnave prošnje za zaposlitev in procesa izbire kandidata, dalj časa (za potrebe shranjevanja v arhivu) pa le v primeru posebne, izrecne osebne privolitve kandidata


9. Vaše pravice

Imate pravico do obveščenosti, pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico do omejevanja obdelave, pravico do prenosljivosti podatkov, pravico do preklica in pravico do ugovora. Če menite, da obdelava vaših podatkov krši zakon o varstvu podatkov ali da so bile kakorkoli kršene vaše pravice do varstva podatkov, lahko vložite pritožbo nadzornemu organu (Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana).


10. Informacije in kontakt

Nad vsemi osebnimi podatki, ki jih delite z nami, obdržite nadzor. Na vašo zahtevo vam bomo z veseljem posredovali pisno potrdilo o tem, ali se kateri koli vaši osebni podatki shranjujejo pri nas, in če, kateri. Zahtevate lahko tudi izbris podatkov, shranjenih pri nas, v kolikor jih ne potrebujemo za izvedbo določb medsebojne pogodbe, ali smo jih dolžni shraniti iz pravnih razlogov ali pa jih potrebujemo za obrambo pred kakršnimi koli zahtevki zaradi odgovornosti.